Επιστροφή του Ράλλυ Acropolis το 2022

Επιστροφή του Ράλλυ Acropolis το 2022

Tο Acropolis Rally – ένα από τα πιο εμβληματικά γεγονότα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ – και γίνεται προσπάθεια για μια πιθανή επιστροφή στο καλεντάρι το 2022.

Η κυβέρνηση βρίσκεται τώρα σε τακτική επαφή με τον WRC Promoter με σκοπό να επιστρέψει στη λίστα των εκδηλώσεων το συντομότερο δυνατό.

Η πρώτη υπόδειξη κίνησης από την Ελληνική Ομοσπονδία Μηχανοκίνητων Αθλημάτων ήρθε όταν ο υπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, σκιαγράφησε σχέδια για την επιστροφή μεγάλων αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα.

Ο κ. Αυγενάκης επικύρωσε μια πιθανή συμφωνία με τον WRC Promoter για τη διεξαγωγή δοκιμών WRC μεταξύ ομάδων τον Σεπτέμβριο. Αυτές οι συζητήσεις κατέρρευσαν όταν οι ομάδες δεν μπόρεσαν να βρουν κοινή συμφωνία σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των δοκιμών αυτών. Όμως η επιθυμία να δούμε το Ράλλι Acropolis επέστρεψε και θα μείνει.

Η υποστήριξη του πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος είναι έτοιμος να δεσμεύσει τον προϋπολογισμό για να επιστρέψει το WRC στη χώρα του, θέτει την Ελλάδα σε ισχυρή θέση.

fe9135fa491c5a8c6c6f2384a3159111
Φωτογραφία: Alexandre Guillaumot / DPPI

Ο κ. Αυγενάκης μιλώντας στο DirtFish για το Acropolis Rally ανέδειξε την ετοιμότητα να της χώρας να επιστρέψει στο WRC.

«Η Ελληνική Κυβέρνηση και το Υπουργείο Αθλητισμού υποστηρίζουν σθεναρά το μηχανοκίνητο αθλητισμό και είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν με την Ελληνική Ομοσπονδία Αυτοκινήτων και την FIA προκειμένου να φιλοξενήσουν διεθνείς αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα», είπε. “Αναμφίβολα θέλουμε επίσης ένα αγώνα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι για την Ελλάδα.”

Από το 1951, το Acropolis ήταν μια σταθερή αγαπημένη για τους θαυμαστές – και πρόκληση για τους καλύτερους οδηγούς ράλι στον κόσμο – έως ότου η έλλειψη χρηματοδότησης την ανάγκασε να βγει από το παγκόσμιο πρωτάθλημα, πριν από επτά χρόνια.

Πηγές επιβεβαίωσαν ότι μεγάλο μέρος της παλιάς ομάδας έχει κινητοποιηθεί και εργάζεται σε μια πιθανή επιστροφή για την επόμενη σεζόν με πιθανώς πιο ρεαλιστικό μάτι προς το 2022.

Μια πηγή είπε: «Ήταν πολύ εντυπωσιακό πόσο γρήγορα καταφέραμε να τα συνδυάσουμε όλα. Υπάρχει μια πραγματική όρεξη από όλο το άθλημα για την Ελλάδα να επιστρέψει στην κορυφή του παγκόσμιου αγώνα με ένα εμβληματικό γεγονός όπως το Acropolis.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα μπορούσαμε να είμαστε έτοιμοι για αυτό, είπαμε στον διοργανωτή ότι θα μπορούσαμε να διοργανώσουμε μια εκδήλωση τον Οκτώβριο, αλλά δεν ήταν δυνατόν χωρίς να διεξαγάγουμε υποψήφια εκδήλωση – αυτό είναι κατανοητό δεδομένου ότι είμαστε μακριά από το WRC εδώ και καιρό.

«Όλοι καταλαβαίνουμε τους περιορισμούς για το ημερολόγιο του επόμενου έτους και με ανοιχτές μια ή δυο ημερομηνίες, είναι μάλλον πιο ρεαλιστικό να κοιτάξουμε προς το 2022.

“Αν δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό το 2021, τότε είμαστε απόλυτα επικεντρωμένοι στο 2022.”

AUTO - ERC ACROPOLIS 2018
Φωτογραφία: Alexandre Guillaumot / DPPI

πηγή

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *