Γιορτές τέλος και πρέπει να ξεστολίσουμε. Δες τον τρόπο για να το κάνεις εύκολα!

Γιορτές τέλος και πρέπει να ξεστολίσουμε. Δες τον τρόπο για να το κάνεις εύκολα!

Αφού απολαύσαμε την όλη διαδικασία του στολίσματος και όλη αυτή την μαγεία των γιορτών την οποία και λίγο πολύ όλοι χρειαζόμασταν με όλα αυτά που ζούμε, σιγά -σιγά πλησιάζουμε στην ημέρα που θέλει να ξεστολίζουμε.

Στολίσαμε, υπερβάλαμε και λίγο, γεμίσαμε το σπίτι Άγιους Βασίληδες, λαμπάκια και όλα τα σχετικά και τώρα έφτασε  η μέρα αυτή, που με βαριά καρδιά θα ξεστολίσουμε το σπίτι.

Βέβαια εμείς θα προτείναμε μιας και θα έχουμε παράταση στα περιοριστικά μέτρα, να έχουμε βρε παιδί μου και παράταση στο στόλισμα. Για αυτούς ωστόσο που επιθυμούν να ακολουθήσουν την παράδοση και να ξεστολίζουν στις 7 Ιανουαρίου υπάρχουν μερικά βήματα που θα είναι καλό να ακολουθήσουν ώστε και το χρόνου να μην δυσκολευτούν να βρούνε τα στολίδια τους.

Πώς να ξεστολίσετε εύκολα και πρακτικά:

Βήμα 1: Πλύνε, σιδέρωσε και δίπλωσε προσεκτικά όλα τα Χριστουγεννιάτικα τραπεζομάντιλα, πετσέτες, πιάστρες και άλλα σχετικά. Βάλ’τα σε μια ξεχωριστή γωνιά της λινοθήκης σου με ένα-δύο σακουλάκια λεβάντα στη μέση. Μακριά από υγρασία. Καταστρέφει τα πάντα.

Βήμα 2: Στη συνέχεια πάμε στις γιρλάντες. Αυτές πρέπει να αποθηκευτούν σε ειδικά κουτιά έτσι ώστε να μην χαλάσει το σχήμα τους. Μια ωραία ιδέα, λοιπόν, για τις γιρλάντες είναι τα κουτιά από μπότες. Τουλάχιστον αυτές που είναι μετρίου μεγέθους, θα μπορέσουν να τακτοποιηθούν εκεί άνετα. Για τις μεγαλύτερες πρέπει να εξασφαλίσεις μεγαλύτερα κουτιά.

Βήμα 3: Για να είσαι σίγουρη ότι τα κεριά σου -αυτά που αγόρασες, αλλά και αυτά που έφτιαξες μόνη σου- δεν θα καταστραφούν κατά την αποθήκευση, βάλτα το καθένα ξεχωριστά μέσα σε κάλτσες και τοποθέτησέ τα μακριά από ήλιο και ζέστη.

Βήμα 4: Σειρά έχουν τα στολίδια του δέντρου. Εδώ, τα πάντα εξαρτώνται από το είδος τους. Καλό είναι πάντως, ιδιαίτερα σε εκείνα που είναι κάπως πιο περίτεχνα και εύθραυστα να έχεις κρατήσει την αρχική τους συσκευασία, έτσι ώστε την ώρα της αποθήκευσης να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Σε περίπτωση όμως που δεν έχεις μεριμνήσει, για τα πιο μικρά στολίδια χρησιμοποίησε καρτέλες αυγών, και για τα λίγο μεγαλύτερα πλαστικά ποτήρια μίας χρήσης.Υπάρχει, βέβαια, πάντα, και η λύση της εφημερίδας ή κάποιου πιο μαλακού χαρτιού. Τυλίγεις τα πάντα σ’ αυτό και στη συνέχεια τα αποθηκεύεις προσεκτικά σε ένα μικρό ή μεγαλύτερο κουτί.

Βήμα 5: Πάμε στα φωτάκια. Πριν τα αποθηκεύσεις, φρόντισε να τα ξεκαθαρίσεις. Για τον επόμενο χρόνο θα κρατήσεις μόνο αυτά που δουλεύουν. Αφού γίνει αυτό, θα κοιτάξεις να τυλίξεις προσεκτικά την κάθε σειρά ξεχωριστά. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα κομμάτι χαρτόνι για την καθεμιά το οποίο θα σκίσεις από τις δύο μεριές δημιουργώντας έτσι ένα είδος οπής μέσα στην οποία θα τυλίγεται σιγά σιγά το καλώδιο.Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγεις τον κίνδυνο της ζημιάς αλλά και θα σου είναι πολύ πιο εύκολο να τα ξετυλίξεις την επόμενη χρονιά.

Βήμα 6: Φτάσαμε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Σίγουρα θα έχεις κρατήσει το κουτί μέσα στο οποίο το αγόρασες. Ωστόσο καλό θα ήταν να προμηθευτείς μια από τις ειδικές πλαστικές θήκες που κυκλοφορούν στο εμπόριο που κλείνουν με φερμουάρ και κρατούν μακριά τα… προβλήματα.

Βήμα 7: Τέλος όταν τελειώσεις το πακετάρισμα μην ξεχάσεις να γράψεις έξω από κάθε κουτί τι είναι τι.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *