Τα νέα smartwatch θα μπορούν να μετράνε το ζάχαρο

Τα νέα smartwatch θα μπορούν να μετράνε το ζάχαρο

Σύμφωνα με αναφορά του ET News φαίνεται πως τα νέα smartwatch από την Samsung και την Apple θα μπορούν να μετράνε το ζάχαρο. Η αλήθεια είναι πως το ET News ως κορεάτικο μέσω ενημέρωσης επικεντρώθηκε κυρίως στην Samsung.

Σύμφωνα πάλι με αναφορές, θα δούμε 3 νέα wareables από την εταιρεία σε μια ακόμα εκδήλωση Unpacked. Τα smartwatch που θα μπορούν να μετράνε το ζάχαρο θα είναι το Galaxy Watch 4 ή Galaxy Watch Active 3. Τα ονόματα των συσκευών δεν είναι σίγουρο πως θα είναι αυτά καθώς δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα.

Συνήθως για να μετρήσουμε το ζάχαρο μας σήμερα χρησιμοποιούμε μια βελόνα έτσι ώστε να τρυπήσουμε το δάχτυλο μας και μια άλλη συσκευή που θα αναλύσει το αίμα και θα μας δείξει αποτελέσματα. Τα νέα έξυπνα ρολόγια της Samsung θα χρησιμοποιούν έναν οπτικό αισθητήρα που θα μπορεί να ανιχνεύσει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.

Σίγουρα αυτό που πάει να κάνει η εταιρεία φαίνεται περίεργο. Όμως αυτή η τεχνολογία βασίζεται στη φασματοσκοπία Raman ενώ αναπτύχθηκε από έρευνα που πραγματοποίησε η Samsung μαζί με το MIT. Δεν γνωρίζουμε πόσο αποτελεσματική είναι αυτή η μέθοδος όμως σίγουρα θα μάθουμε στο μέλλον.

Δυστυχώς δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρόοδο της Apple στο συγκεκριμένο θέμα όμως σίγουρα θα μάθουμε σύντομα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *